Viktor Svensson: Bäst i Sverige på Data Mining

Viktor Svensson

Grundare och utvecklingsansvarig på Veloxia

0760 - 508 856 [email protected] viktorcvs

En programmerare med spetskompetens inom automatiserad datainsamling. Han har studerat juridik vid Lunds universitet och arbetat ideellt som juridisk rådgivare. Viktors ansvarsområden på Veloxia är framför allt programmering och design, men också kvalitetsgranskning av redaktionellt innehåll.

Kunskapsområden

Viktor Svensson besitter framför allt följande kunskaper.

Programmering och webbutveckling

Sedan 10 års ålder har Viktor ägnat sig åt webbutveckling. Eftersom han har ägnat mer än halva livet åt att utveckla hemsidor har han fått en mycket bred kunskap genom "learning by doing". De senare åren har hans projekt blivit mycket mer avancerade, till den nivå att han idag är huvudansvarig för Veloxias automatiska datainsamling och databearbetning.

Juridik

Viktor studerar juridik och har dessutom praktisk erfarenhet av juridisk rådgivning (läs mer nedan). På så sätt har Viktor fått breda kunskaper om bl.a. köprätt, fordringsrätt och familjerätt. Dessa kunskaper tillsammans med en god pedagogisk förmåga gör Viktor ytterst lämplig som ansvarig för att den juridiska informationen på Veloxias jämförelsesajter är aktuell och korrekt.

Privat- och företagsekonomi

Viktor har bl.a. erfarenhet av att vara ekonomichef i ett startupföretag. Utöver detta har han även utvecklat ett flertal privatekonomiska internettjänster. För sin egen del har Viktor alltid varit en mycket påläst konsument, och tillsammans med kunskaperna i juridik gör dessa färdigheter honom till en stor tillgång i Veloxia-teamet.

Utbildningar

Juristprogrammet – Lunds universitet

Lund   januari 2016 – nu

Viktor har sedan januari 2016 studerat juridik vid Lunds universitet och avklarat nästan samtliga påbörjade kurser med högsta betyg. Hösten 2018 valde dock Viktor att tills vidare lägga studierna på is för att kunna arbeta heltid med Veloxia. Juridikstudierna har givit Viktor en bred kunskap om det svenska rättssystemet.

Säljutbildning – Stockholm Innovation & Growth

Kista   september 2012 – december 2012

Viktor genomgick under hösten 2012 en utbildning i försäljning som arrangerades av Stockholm Innovation & Growth under ledning av två av Sveriges bästa säljare.

Tidigare arbeten

Juridisk rådgivare – Lawline

Stockholm   april 2017 – september 2018

Vid sidan om studierna vid Lunds universitet arbetade Viktor ideellt som judidisk rådgivare på Lawline. Arbetet gick ut på att besvara frågor som skickats in av användare. Tiden på Lawline har givit Viktor kunskap om hur juridiska frågor bör besvaras för att även personer utan någon föregående kunskap ska kunna förstå.

Programmerare – Booli

Stockholm   april 2015 – januari 2016

Fram till januari 2016 arbetade Viktor som programmerare på bostadssöktjänsten Booli. Viktor ansvarade för att underhålla de automatiska datainsamlingsprocesser som förser söktjänsten med information om bostäder. På Booli väcktes Viktors intresse för automatiserad datainsamling och att arbeta med mycket avancerade tekniska system.

Kundserviceagent – Boxer

Stockholm   augusti 2014 – mars 2015

Viktor arbetade en kortare period på Boxers kundservice (som administreras av Teleperformance). Arbetet gick ut på att hjälpa kunder med alla sorters enkla och svåra problem. Efter några månaders anställning övergick Viktor till den grupp som hanterar ärenden som övriga kollegor inte har lyckats lösa. Arbetet har givit Viktor en mycket god pedagogisk förmåga.

Ekonomi- och utvecklingschef – Zellor

Stockholm   juni 2012 – juni 2014

Viktor var en av personerna som grundade Zellor i juni 2012. Han intog sedermera rollen som ekonomi- och utvecklingschef och innehade denna t.om. juni 2014. Under sin tid på Zellor var Viktor bl.a. involverad i att få Zellor antaget till affärsinkubatorn Stockholm Innovation & Growth och att införskaffa kapital från Almi.

Skapare – Never Completed Game

Stockholm   november 2011 – januari 2018

Viktor är skaparen av quizspelet the Never Completed Game som vid sin första lansering 2011 spelades av 3,5 miljoner personer på 48 timmar. Spelet har därefter återlanserats med jämna mellanrum, senast i november 2017.

Artiklar

Här följer ett urval av artiklar som Viktor Svensson antingen har skrivit själv, bidragit till eller omnämnts i.

25 oktober 2018
"Allt om konsumentkreditlagen"
Författare - Publicerad på Lånen.se
13 september 2018
"Fällan: Avgift på 3 000 kronor för lån på 5 000"
Medverkande - Publicerad på Svenska Dagbladet
1 augusti 2017
"Ångerrätt: Allt om dina rättigheter enligt distansavtalslagen"
Författare - Publicerad på KonsumentIQ.se
3 juli 2017
"Jag har blivit utsatt för en ID-kapning. Vad ska jag göra?"
Författare - Publicerad på KonsumentIQ.se

viktorcvs @Twitter

Kollegor

Viktor Svensson arbetar på Veloxia tillsammans med dessa personer.

Jakob Thorselius

Jakob Thorselius

Grundare och marknadsansvarig
Kajsa Amnehagen

Kajsa Amnehagen

Datakvalitetsansvarig

Företagsuppgifter

Veloxia AB
559038-4052
Katarinavägen 20
Stockholm